Om Globsol

Brukar du höja volymerna på nyheterna istället för att trycka på mute?

Globsol är en mötesplats och utbildningsprogram för dig  mellan 18 och 22 år som är intresserad av hållbar utveckling. Globsol arrangeras varje år i
Sverige och  Finland.

Under Globsol samlas vi för att diskutera hållbara livstilar, delta i workshops, lära känna varandra och få verktyg för att jobba med de här frågorna i våra vardag, i våra skolor, arbetsplatser och organisationer.
Globsol består av två helger, en i Sverige och en i Finland. Helgerna fylls med kunskap, inspiration och möten med intressanta människor. 

Globsol 2018- 2019 började på Biskops Arnö den 16-18 november och slutade 13-14 april på Hanaholmen i Finland. Temat för senaste Globsol var hållbara livsstilar och fokus ligger på mat, transport &resor samt mode. 

Största delen av första träffens arbete utfördes i workshopparna som är ett signum för Globsol. Deltagarna kan välja mellan tre olika alternativ. Varje workshop leds av två personer, en från Sverige och en från Finland.  Under andra träffen låg fokus på att presentera arbetet till de andra och få feedback från professionella talcoacher. 

Under hösten 2020 kommer Globsol arrangeras digitalt den 28 november. Temat för Globsol i år är Afrika och klimatpolitik. 

Är du intresserad av att samarbeta eller delta? Kontakta oss gärna!