Om Globsol

Brukar du höja volymerna på nyheterna istället för att trycka på mute?

Globsol är en mötesplats och utbildningsprogram för dig  mellan 18 och 22 år som varje år arrangeras i
Sverige och  Finland.

16-18 november 2018 startade årets Globsol med temat hållbara livsstilar på Biskops Arnö i Bålsta strax utanför Stockholm. 

Under Globsol samlas vi för att diskutera hållbara livstilar , delta i workshops, lära känna varandra och få verktyg för att jobba med de här frågorna i våra vardag, i våra skolor, arbetsplatser och organisationer. Helgen fylls med kunskap, inspiration och möten med intressanta människor. 

Globsol 2018 började på Biskops Arnö den 16-18 november och slutar 13-14 april på Hanaholmen i Finland. Nytt för i år är att vi har två träffar och mellan dessa får deltagarna jobba med case från intressanta organisatiner. Temat för årets Globsol är hållbara livsstilar och fokus ligger på mat, transport &resor samt mode. 

Största delen av första träffens arbete utförs i workshopparna som är ett signum för Globsol. Deltagarna kan välja mellan tre olika alternativ. Varje workshop leds av två personer, en från Sverige och en från Finland.  Under andra träffen kommer vi fokusera på att presentera arbetet till de andra och få feedback från professionella. 

Workshops är kärnan av Globsol. Alla deltagare har en möjlighet att välja en av workshop. Alla facilitator är erfarna professionella och varje workshop leds av två personer, en från vardera land. Under workshopparna får deltagarna också börja arbeta med sina case som sedan levereras till beställarna i april 2019.