Om Globsol

Brukar du höja volymerna på nyheterna istället för att trycka på mute?

Globsol är en mötesplats och utbildningsprogram för dig  som är unga och intresserad av hållbar utveckling. Globsol arrangeras varje år i
Sverige och  Finland.

Under Globsol samlas vi för att diskutera hållbarhet ur olika perspektiv, delta i workshops, lära känna varandra och få verktyg för att jobba med de här frågorna i våra vardag, i våra skolor, arbetsplatser och organisationer.

Temat för Globsol i år är Afrika, klimatpolitik och migration. 

Globsol har innan Covid-19 bestott av två helger, en i Sverige och en i Finland. Helger som fylls med kunskap, inspiration och möten med intressanta människor. Nu anpassar vi oss och provar att köra en dag digitalt med en blandning av workshops och presentationer.

Vi kommer att använda Zoom och dela dagen på många korta pass.
 

Största delen av första träffens arbete utförs i workshopparna som är ett signum för Globsol. Deltagarna kan välja mellan tre olika alternativ. Varje workshop leds av två personer, en från Sverige och en från Finland.  Under andra träffen ligger fokus på att presentera arbetet till de andra och få feedback från professionella talcoacher. 

Globsol 2018- 2019 började till exempel på Biskops Arnö den 16-18 november och slutade 13-14 april på Hanaholmen i Finland. Temat för senaste Globsol var hållbara livsstilar och särskilt mat, transport &resor samt mode.