Om Globsol

Brukar du höja volymerna på nyheterna istället för att trycka på mute?

Globsol är en mötesplats och utbildningsprogram för dig  mellan 18 och 22 år som är intresserad av hållbar utveckling. Globsol arrangeras varje år i
Sverige och  Finland.

Under Globsol samlas vi för att diskutera hållbara livstilar , delta i workshops, lära känna varandra och få verktyg för att jobba med de här frågorna i våra vardag, i våra skolor, arbetsplatser och organisationer. Helgen fylls med kunskap, inspiration och möten med intressanta människor. 

Globsol 2018- 2019 började på Biskops Arnö den 16-18 november och slutade 13-14 april på Hanaholmen i Finland. Temat för senaste Globsol var hållbara livsstilar och fokus ligger på mat, transport &resor samt mode. 

Största delen av första träffens arbete utfördes i workshopparna som är ett signum för Globsol. Deltagarna kan välja mellan tre olika alternativ. Varje workshop leds av två personer, en från Sverige och en från Finland.  Under andra träffen låg fokus på att presentera arbetet till de andra och få feedback från professionella talcoacher. 

Workshops är kärnan av Globsol. Alla deltagare har en möjlighet att välja en av workshop. Alla facilitator är erfarna professionella och varje workshop leds av två personer, en från vardera land. Under workshopparna får deltagarna också börja arbeta med sina case som kom från olika organisationer.